\require{AMSmath} Zonder rekenmachine Beste Hoe kan ik deze vraag oplossen?$\log _4 \left( {8\sqrt 2 } \right)$ Riffat 3de graad ASO - zaterdag 10 oktober 2020 Antwoord Wat je zoekt is het getal $x$ met $4^x=8\sqrt2$. Nu kun je $8\sqrt2$ schrijven als $4\cdot2\cdot\sqrt2$. Verder geldt $2=\sqrt4=4^{\frac12}$, en dus $\sqrt2=(4^{\frac12})^{\frac12}$. Kun je daar met de rekenregels voor machten de $x$ uit bepalen? kphart zaterdag 10 oktober 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste Hoe kan ik deze vraag oplossen?$\log _4 \left( {8\sqrt 2 } \right)$ Riffat 3de graad ASO - zaterdag 10 oktober 2020
Riffat 3de graad ASO - zaterdag 10 oktober 2020
Wat je zoekt is het getal $x$ met $4^x=8\sqrt2$. Nu kun je $8\sqrt2$ schrijven als $4\cdot2\cdot\sqrt2$. Verder geldt $2=\sqrt4=4^{\frac12}$, en dus $\sqrt2=(4^{\frac12})^{\frac12}$. Kun je daar met de rekenregels voor machten de $x$ uit bepalen? kphart zaterdag 10 oktober 2020
kphart zaterdag 10 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq