\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90602 Re: Exponentiele vergelijkingen Ik heb geprobeerd zoals u het zei. Maar het lukt niet. Riffat 3de graad ASO - zondag 4 oktober 2020 Antwoord Je schreef:Maar dat klopt niet. Dat is geen rekenregel!Misschien kan je hier mee aan de slag?$\eqalign{ & {1 \over 4} \cdot 2^{2x} + 9^x = 4^{x + 1} - {1 \over 9} \cdot 3^{2x} \cr & {1 \over 4} \cdot 2^{2x} + \left( {3^2 } \right)^x = \left( {2^2 } \right)^{x + 1} - {1 \over 9} \cdot 3^{2x} \cr & {1 \over 4} \cdot 2^{2x} + 3^{2x} = 2^{2x + 2} - {1 \over 9} \cdot 3^{2x} \cr & {1 \over 4} \cdot 2^{2x} + 3^{2x} = 4 \cdot 2^{2x} - {1 \over 9} \cdot 3^{2x} \cr & {{10} \over 9} \cdot 3^{2x} = {{15} \over 4} \cdot 2^{2x} \cr}$Volgens ben je er dan al bijna! WvR zondag 4 oktober 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb geprobeerd zoals u het zei. Maar het lukt niet. Riffat 3de graad ASO - zondag 4 oktober 2020
Riffat 3de graad ASO - zondag 4 oktober 2020
Je schreef:Maar dat klopt niet. Dat is geen rekenregel!Misschien kan je hier mee aan de slag?$\eqalign{ & {1 \over 4} \cdot 2^{2x} + 9^x = 4^{x + 1} - {1 \over 9} \cdot 3^{2x} \cr & {1 \over 4} \cdot 2^{2x} + \left( {3^2 } \right)^x = \left( {2^2 } \right)^{x + 1} - {1 \over 9} \cdot 3^{2x} \cr & {1 \over 4} \cdot 2^{2x} + 3^{2x} = 2^{2x + 2} - {1 \over 9} \cdot 3^{2x} \cr & {1 \over 4} \cdot 2^{2x} + 3^{2x} = 4 \cdot 2^{2x} - {1 \over 9} \cdot 3^{2x} \cr & {{10} \over 9} \cdot 3^{2x} = {{15} \over 4} \cdot 2^{2x} \cr}$Volgens ben je er dan al bijna! WvR zondag 4 oktober 2020
WvR zondag 4 oktober 2020
©2001-2024 WisFaq