Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Natuurlijke logaritme

Ik snap niet hoe ze in de opgave van deze formule:

f′(x)=axa-1·e2-x - e2-x ·xa

Deze formule maken:

f′(x)=e(a-1)

Alvast bedankt voor het reageren!

mvg,

Luc

Luc
Student universiteit - maandag 28 september 2020

Antwoord

Ik ook niet; ik kan er dit van maken:
$$x^{a-1}e^{2-x}(a-x)
$$Maar als ik daar $x=1$ invul krijg ik $f'(1)=e(a-1)$. Stond er niet gewoon $f'(1)$ in de opgave?

kphart
maandag 28 september 2020

©2001-2024 WisFaq