\require{AMSmath} Bevolkingsgroei In 1982 telde China 1008 miljoen inwoners. In 2000 was dit aantal aangegroeid tot 1242 miljoen.Als we aannemen dat de aangroei exponentieel verliep, bereken dan de groeifactor per jaar.Hoeveel % bedroeg de jaarlijkse bevolkingsaangroei?Veronderstel dat de aangroei zich op dezelfde manier blijft doorzetten. Hoeveel inwoners zal China hehber in 2020? Riffat 3de graad ASO - zaterdag 26 september 2020 Antwoord a.De groeifactor per jaar is gelijk aan:$\eqalign{g = \left( {{{{\rm{1982}}} \over {{\rm{1008}}}}} \right)^{{1 \over {18}}} \approx {\rm{1}}{\rm{,0382}}... }$b.Ongeveer 3,8%c.$\eqalign{1242 \cdot \left( {\left( {{{{\rm{1982}}} \over {{\rm{1008}}}}} \right)^{{1 \over {18}}} } \right)^{20} \approx {\rm{2632}}{\rm{,6}}}$ miljoen.Rekenen met procenten en groeifactoren WvR zaterdag 26 september 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In 1982 telde China 1008 miljoen inwoners. In 2000 was dit aantal aangegroeid tot 1242 miljoen.Als we aannemen dat de aangroei exponentieel verliep, bereken dan de groeifactor per jaar.Hoeveel % bedroeg de jaarlijkse bevolkingsaangroei?Veronderstel dat de aangroei zich op dezelfde manier blijft doorzetten. Hoeveel inwoners zal China hehber in 2020? Riffat 3de graad ASO - zaterdag 26 september 2020
Riffat 3de graad ASO - zaterdag 26 september 2020
a.De groeifactor per jaar is gelijk aan:$\eqalign{g = \left( {{{{\rm{1982}}} \over {{\rm{1008}}}}} \right)^{{1 \over {18}}} \approx {\rm{1}}{\rm{,0382}}... }$b.Ongeveer 3,8%c.$\eqalign{1242 \cdot \left( {\left( {{{{\rm{1982}}} \over {{\rm{1008}}}}} \right)^{{1 \over {18}}} } \right)^{20} \approx {\rm{2632}}{\rm{,6}}}$ miljoen.Rekenen met procenten en groeifactoren WvR zaterdag 26 september 2020
WvR zaterdag 26 september 2020
©2001-2024 WisFaq