\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 90527 Re: Rijen Beste,In kom er niet op de antwoord. Ik heb eerste stappen hetzelfde als u maar ik weet niet hoe heb jij 15u2-4×4 gedaan.Kunt u aub dat helemaal uitleggen? Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020 Antwoord Er geldt:$\eqalign{ & u_3 = 4 \cdot u_2 - u_1 \cr & u_4 = 4 \cdot u_3 - u_2 \cr & u_5 = 4 \cdot u_4 - u_3 \cr & ... \cr & u_{n + 2} = 4 \cdot u_{n + 1} - u_n \cr}$In de uitdrukking $u_4 = 4 \cdot u_3 - u_2$ kun je $u_3$ vervangen door $4 \cdot u_2 - u_1$ uit de regel erboven.Je krijgt dan $u_4 = 4\left( {4 \cdot u_2 - u_1 } \right) - u_2$.Werk de haakjes weg:$\eqalign{ & u_4 = 4\left( {4 \cdot u_2 - u_1 } \right) - u_2 \cr & u_4 = 16 \cdot u_2 - 4u_1 - u_2 \cr & u_4 = 15 \cdot u_2 - 4u_1 \cr}$Verder weet je:$\eqalign{ & u_1 = 4 \cr & u_4 = 194 \cr}$Dus vul ze in en je komt uit op een vergelijking met één variabele die je kan oplossen:$\eqalign{ & 15 \cdot u_2 - 4 \cdot 4 = 194 \cr & 15 \cdot u_2 - 16 = 194 \cr & 15 \cdot u_2 = 210 \cr & u_2 = 14 \cr}$Opgelost! WvR donderdag 24 september 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,In kom er niet op de antwoord. Ik heb eerste stappen hetzelfde als u maar ik weet niet hoe heb jij 15u2-4×4 gedaan.Kunt u aub dat helemaal uitleggen? Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020
Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020
Er geldt:$\eqalign{ & u_3 = 4 \cdot u_2 - u_1 \cr & u_4 = 4 \cdot u_3 - u_2 \cr & u_5 = 4 \cdot u_4 - u_3 \cr & ... \cr & u_{n + 2} = 4 \cdot u_{n + 1} - u_n \cr}$In de uitdrukking $u_4 = 4 \cdot u_3 - u_2$ kun je $u_3$ vervangen door $4 \cdot u_2 - u_1$ uit de regel erboven.Je krijgt dan $u_4 = 4\left( {4 \cdot u_2 - u_1 } \right) - u_2$.Werk de haakjes weg:$\eqalign{ & u_4 = 4\left( {4 \cdot u_2 - u_1 } \right) - u_2 \cr & u_4 = 16 \cdot u_2 - 4u_1 - u_2 \cr & u_4 = 15 \cdot u_2 - 4u_1 \cr}$Verder weet je:$\eqalign{ & u_1 = 4 \cr & u_4 = 194 \cr}$Dus vul ze in en je komt uit op een vergelijking met één variabele die je kan oplossen:$\eqalign{ & 15 \cdot u_2 - 4 \cdot 4 = 194 \cr & 15 \cdot u_2 - 16 = 194 \cr & 15 \cdot u_2 = 210 \cr & u_2 = 14 \cr}$Opgelost! WvR donderdag 24 september 2020
WvR donderdag 24 september 2020
©2001-2024 WisFaq