\require{AMSmath} Afgeleide $f(x) = (2 - 3x)^5 \cdot \sqrt {2 - 3x}$ Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020 Antwoord Schrijf de functie als $f(x)=(2-3x)^{5\frac{1}{2}}$. Je krijgt dan:$\eqalign{ & f(x) = (2 - 3x)^5 \cdot \sqrt {2 - 3x} \cr & f(x) = (2 - 3x)^5 \cdot \left( {2 - 3x} \right)^{\frac{1}{2}} \cr & f(x) = (2 - 3x)^{5\frac{1}{2}} \cr & f'(x) = 5\frac{1}{2}(2 - 3x)^{4\frac{1}{2}} \cdot - 3 \cr & f'(x) = - 16\frac{1}{2}(2 - 3x)^4 \cdot \sqrt {2 - 3x} \cr}$Je kunt ook de productregel gebruiken. Dat is wel een aardige oefening:$\eqalign{ & f(x) = (2 - 3x)^5 \cdot \sqrt {2 - 3x} \cr & f'(x) = 5(2 - 3x)^4 \cdot - 3 \cdot \sqrt {2 - 3x} + (2 - 3x)^5 \cdot \frac{1}{{2\sqrt {2 - 3x} }} \cdot - 3 \cr & f'(x) = - 15(2 - 3x)^4 \cdot \sqrt {2 - 3x} - \frac{{3(2 - 3x)^5 }}{{2\sqrt {2 - 3x} }} \cr & f'(x) = - 15(2 - 3x)^{4\frac{1}{2}} - 1\frac{1}{2}(2 - 3x)^{4\frac{1}{2}} \cr & f'(x) = - 16\frac{1}{2}(2 - 3x)^{4\frac{1}{2}} \cr & f'(x) = - 16\frac{1}{2}(2 - 3x)^4 \cdot \sqrt {2 - 3x} \cr}$ WvR donderdag 24 september 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
$f(x) = (2 - 3x)^5 \cdot \sqrt {2 - 3x}$ Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020
Riffat 3de graad ASO - donderdag 24 september 2020
Schrijf de functie als $f(x)=(2-3x)^{5\frac{1}{2}}$. Je krijgt dan:$\eqalign{ & f(x) = (2 - 3x)^5 \cdot \sqrt {2 - 3x} \cr & f(x) = (2 - 3x)^5 \cdot \left( {2 - 3x} \right)^{\frac{1}{2}} \cr & f(x) = (2 - 3x)^{5\frac{1}{2}} \cr & f'(x) = 5\frac{1}{2}(2 - 3x)^{4\frac{1}{2}} \cdot - 3 \cr & f'(x) = - 16\frac{1}{2}(2 - 3x)^4 \cdot \sqrt {2 - 3x} \cr}$Je kunt ook de productregel gebruiken. Dat is wel een aardige oefening:$\eqalign{ & f(x) = (2 - 3x)^5 \cdot \sqrt {2 - 3x} \cr & f'(x) = 5(2 - 3x)^4 \cdot - 3 \cdot \sqrt {2 - 3x} + (2 - 3x)^5 \cdot \frac{1}{{2\sqrt {2 - 3x} }} \cdot - 3 \cr & f'(x) = - 15(2 - 3x)^4 \cdot \sqrt {2 - 3x} - \frac{{3(2 - 3x)^5 }}{{2\sqrt {2 - 3x} }} \cr & f'(x) = - 15(2 - 3x)^{4\frac{1}{2}} - 1\frac{1}{2}(2 - 3x)^{4\frac{1}{2}} \cr & f'(x) = - 16\frac{1}{2}(2 - 3x)^{4\frac{1}{2}} \cr & f'(x) = - 16\frac{1}{2}(2 - 3x)^4 \cdot \sqrt {2 - 3x} \cr}$ WvR donderdag 24 september 2020
WvR donderdag 24 september 2020
©2001-2024 WisFaq