Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische identiteit

Goede dag,
Ik kan onmogelijk het bewijs leveren dat
((2-tan(x))2-((1-2tan(a))2=5sec2(a)
Ik reken uit:
4-4tan(a)+tan2(a)-1+4tan(a)-4tan2(a)
3-8tan(a)+5tan2(a)=5(sec2(a)=5(tan2(a)+1)
Ik kom er dus niet uit. Is 5 sec2(a) juist of niet?
Wat is dan het juiste antwoord ?
Groetjes
Rik

Rik Le
Iets anders - donderdag 3 september 2020

Antwoord

In regel 2 komen twee variabelen voor, namelijk x en a. Dat kan natuurlijk de bedoeling zijn maar daarna is de variabele x verdwenen.
De uitgewerkte kwadraten zijn in orde maar daarna gaat het mis. Dat moet zijn 3 - 3tan2(a).
Als je in de te bewijzen formule a = $\frac{\pi}{4}$ invult, dan krijg je links 0 en rechts 5(√2)2 = 10
Klopt hetgeen je hebt toegestuurd wel?

MBL
donderdag 3 september 2020

 Re: Goniometrische identiteit 

©2001-2024 WisFaq