Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90411 

Re: Re: Optimaliseren

😓Ik begrijp alleen nog niet precies waarom ik welk punt moet kiezen.

kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 augustus 2020

Antwoord

q90411img1.gif

Je bent op zoek naar het maximum van de inhoud, de I, zeg maar de y-waarde. In de grafiek zie ik een maximum voor y bij ongeveer x=4 en een minimum voor y bij ongeveer x=13. Als je dan als oplossingen van je vergelijking x=3,92 en x=12,74 vindt en je op zoek bent naar een msximum dan weet ik wel welke ik moet hebben...

WvR
zondag 30 augustus 2020

©2001-2024 WisFaq