Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelvergelijkingen

Hallo,
Bij de vraag x-√2=x√3 weet ik niet precies waar ik moet beginnen. Er wordt gezegd dat je de -√2 en de x√3 mag omdraaien. Maar de x√3 is toch geen plus- of minsom?
Kort gezegd ik begrijp ik niet precies waar ik moet beginnen
Alvast dankuwel

nala
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 augustus 2020

Antwoord

Als A=B dan is B=A?

Maar moet het niet zoiets zijn?

$
\eqalign{
& x - \sqrt 2 = x\sqrt 3 \cr
& x - x\sqrt 3 = \sqrt 2 \cr
& x\left( {1 - \sqrt 3 } \right) = \sqrt 2 \cr
& x = \frac{{\sqrt 2 }}
{{1 - \sqrt 3 }} \cr
& x = - \frac{{\sqrt 6 }}
{2} - \frac{{\sqrt 2 }}
{2} \cr}
$

Dit is geen wortelvergelijking...

WvR
zaterdag 22 augustus 2020

©2001-2025 WisFaq