Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinus- en cosinusregel

Goedendag, (voorbeeld via de mail gestuurd)
Bij vraag b. dacht ik eraan om de cosinusregel toe te passen. Dit is zo te zien niet goed. Er wordt de sinusregel gebruikt om het antwoord te vinden. Ik begrijp dus hier niet waarom de cosinusregel niet gebruikt kan worden.
Alvast dankuwel.

nala
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 20 augustus 2020

Antwoord

q90360img1.gif

Als je in driehoek BCD de grootte van $\angle$CBD wilt berekenen met de cosinusregel dan heb je de drie zijden nodig. BD hadden we net uitgerekend maar BC is niet bekend. Dan gaat de cosinusregel niet lukken.

Nee de sinusregel is op z'n plaats:

$
\eqalign{
& \frac{{DC}}
{{\sin \angle CBD}} = \frac{{BD}}
{{\sin \angle BCD}} \cr
& \frac{4}
{{\sin \angle CBD}} = \frac{{7,672}}
{{\sin 125^\circ }} \cr}
$

...en dan ben je er al bijna!

WvR
donderdag 20 augustus 2020

©2001-2024 WisFaq