Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90315 

Re: Rekenen

De eerst vergelijking wordt R-1=3S De tweede vergelijking
zou dan S-1=4R worden.Hoe verder ?

K Boon
Ouder - vrijdag 7 augustus 2020

Antwoord

De tweede vergelijking wordt S-1=1/4·R.

De eerste vergelijking kan je omvormen:

R-1 = 3S
R = 3S+1.

Vul deze uitdrukking voor R in de tweede formule in, je krijgt dan een vergelijking waarmee je S kunt uitrekenen. Zie voor deze werkwijze 2. Substituteren.

GHvD
vrijdag 7 augustus 2020

©2001-2025 WisFaq