\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 47461 Re: Hoe bereken je de tophoek van een regelmatige piramide BesteIk snap dit stukje niet zo goed:In 🔺️AQB:AQ=√(x2+1/4x2+1/4x2)=√(3/2x2)=x√(3/2)Hoe komt u aan die 1/4x2 ?Mvg Emmi 2de graad ASO - zondag 2 augustus 2020 Antwoord Er geldt: $ \eqalign{ & AB = x \cr & AM = {1 \over 2}AB = {1 \over 2}x \cr & AS = \sqrt {AM^2 + MS^2 } = \sqrt {\left( {{1 \over 2}x} \right)^2 + \left( {{1 \over 2}x} \right)^2 } = \sqrt {{1 \over 4}x^2 + {1 \over 4}x^2 } \cr & AQ = \sqrt {AS^2 + SQ^2 } = \sqrt {{1 \over 4}x^2 + {1 \over 4}x^2 + x^2 } \cr} $ Helpt dat? WvR zondag 2 augustus 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
BesteIk snap dit stukje niet zo goed:In 🔺️AQB:AQ=√(x2+1/4x2+1/4x2)=√(3/2x2)=x√(3/2)Hoe komt u aan die 1/4x2 ?Mvg Emmi 2de graad ASO - zondag 2 augustus 2020
Emmi 2de graad ASO - zondag 2 augustus 2020
Er geldt: $ \eqalign{ & AB = x \cr & AM = {1 \over 2}AB = {1 \over 2}x \cr & AS = \sqrt {AM^2 + MS^2 } = \sqrt {\left( {{1 \over 2}x} \right)^2 + \left( {{1 \over 2}x} \right)^2 } = \sqrt {{1 \over 4}x^2 + {1 \over 4}x^2 } \cr & AQ = \sqrt {AS^2 + SQ^2 } = \sqrt {{1 \over 4}x^2 + {1 \over 4}x^2 + x^2 } \cr} $ Helpt dat? WvR zondag 2 augustus 2020
WvR zondag 2 augustus 2020
©2001-2024 WisFaq