Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrix vergelijking oplossen

Ik ben bezig met een wiskunde vak. Hierbij moest bij een vraag een matrix vergelijking opgelost worden. Hiervan is in de uitwerking wat stappen overgeslagen en ik heb geen idee hoe ze op het antwoord gekomen zijn.

Ik zal een afbeelding naar jullie toesturen van de uitwerkingen

Jimmy
Student universiteit - vrijdag 24 juli 2020

Antwoord

De vergelijking

q90298img1.gif

is van de vorm $w=a+0.1Aw$. Het `reordering' komt neer op omschrijven tot
$$w-0.1Aw=a
$$of
$$(I-0.1A)w=a
$$je krijgt dan
$$w=(I-0.1A)^{-1}a
$$in de laatste stap gaat men er van uit dat je zelf die inverse wel kunt bepalen (of controleren dat hij goed is).

kphart
vrijdag 24 juli 2020

©2001-2024 WisFaq