Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 90277 

Re: Limiet van exponentiële functie

Goede avond Klaas Pieter,
Toch nog graag wat uitleg over die laatste limiet en de laatste regel van je betoog. Kant U dat nog eventjes uitleggen .
Goede nacht
Rik

Rik Le
Iets anders - maandag 20 juli 2020

Antwoord

In het geval van $\sqrt{3u}$ kunnen we de limiet schrijven als
$$\lim_{u\to0}\frac{\ln(1+2u)}{\sqrt3 u}\sqrt u
$$als in het andere geval heeft de eerste factor limiet $\frac2{\sqrt3}$; de tweede heeft natuurlijk limiet $0$. Samen geeft dat limiet $0$, en de gevraagde limiet is hier gelijk aan $e^0=1$.

kphart
dinsdag 21 juli 2020

 Re: Re: Limiet van exponentiële functie 

©2001-2024 WisFaq