Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ccvx 2012 juni opgave 7a

2$\pi$/B = 37/3
B= 2$\pi$·3/37

Ik weet dat dit simpele wiskunde is maar ik kom er gewoon niet op en ik heb ook al gezocht op internet. Kan iemand dit toelichten? Dus wat er precies is gebeurd waardoor er een keer is ontstaan en de 37/3 naar 3/37 is gegaan...

saida
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 juli 2020

Antwoord

Je kunt de veergelijking opvatten als twee verhoudingen. Bij een verhoudingstabel (en hier dus ook) kan je kruislings vermenigvuldigen:

$
\eqalign{
& \frac{{2\pi }}
{B} = \frac{{37}}
{3} \cr
& 37 \cdot B = 2\pi \cdot 3 \cr
& B = \frac{{2\pi \cdot 3}}
{{37}} \cr}
$

Wat is kruislings vermenigvuldigen?



WvR
zondag 19 juli 2020

©2001-2025 WisFaq