Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ccvx 2012 januari opgave 8b

Formule : N(t)=1000t/(t2+25)

Vraag: bereken mbv de afgeleide welk moment vd dag de meeste auto's per minuut passeren.

Ik heb het goed gedifferentieerd echter loop ik vast bij het gelijkstellen van N'(t) aan 0 want in het antwoorden boek springen ze van:
N'(t)=(25000-1000t2)/ (t2+25)2 naar N'(t)= 0 $\to$ 25000-1000t2=0

Wat hebben ze met de noemer gedaan? (t2+25)2 .....

Kan iemand mij aub hiermee helpen?

Saida
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 17 juli 2020

Antwoord

Een breuk is nul als de teller nul is en de noemer niet tegelijk ook nul. Dus in het algemeen:

$
\eqalign{\frac{A}{B} = 0 \Rightarrow A = 0 \wedge B \ne 0}
$

Handig wel...

WvR
vrijdag 17 juli 2020

©2001-2024 WisFaq