\require{AMSmath} Bewijs van functie doormiddel van differentiatie Ik zit al een paar dagen vast met het bewijzen van volgende oefening: G en H zijn functies van T en voldoen aan: G=H+T·(dG/dT) Toon aan dat (d(G/T)/dT)=-H/T2 Ik zit vooral vast bij het feit dat de afgeleide zelf een deel uit maakt van de afleiding. Alvast bedank Duncan Duncan 3de graad ASO - woensdag 15 juli 2020 Antwoord Denk aan de quotiëntregel: de afgeleide van $G/T$ naar $T$ is $$\frac{G'\cdot T-G}{T^2} $$ kphart woensdag 15 juli 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik zit al een paar dagen vast met het bewijzen van volgende oefening: G en H zijn functies van T en voldoen aan: G=H+T·(dG/dT) Toon aan dat (d(G/T)/dT)=-H/T2 Ik zit vooral vast bij het feit dat de afgeleide zelf een deel uit maakt van de afleiding. Alvast bedank Duncan Duncan 3de graad ASO - woensdag 15 juli 2020
Duncan 3de graad ASO - woensdag 15 juli 2020
Denk aan de quotiëntregel: de afgeleide van $G/T$ naar $T$ is $$\frac{G'\cdot T-G}{T^2} $$ kphart woensdag 15 juli 2020
kphart woensdag 15 juli 2020
©2001-2024 WisFaq