Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Opgave 8d juni 2012 ccvx

Het gaat om het volgende:
1,035^L=0,5*50,5 + 0,5*1,035^L --$>$ 0,5*1,035^L= 0,5*50,5

Ik snap niet goed hoe de 1,035^L verdwijnt. Hoe hebben ze dit gedaan.. Ik weet niet welke stappen ik moet doen :(

Saida
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 7 juli 2020

Antwoord

Hallo Saida,

Het is 'gewoon' balansmethode. Als je even neemt:

x=1,035L

dan staat er:

x = 0,5·50,5 + 0,5x

Links en rechts 0,5x aftrekken:

x-0,5x = 0,5·50 + 0,5x - 0,5x

0,5x = 0,5·50

OK zo?

GHvD
dinsdag 7 juli 2020

 Re: Opgave 8d juni 2012 ccvx 

©2001-2024 WisFaq