\require{AMSmath} De diameter berekenen Hoe bereken je de diameter?Bijvoorbeeld folie van 14 meter lengte en 252 micron dikte om een as van 20 mm doorsnede. Vervolgens hoeveel van deze doorsnede kunnen er in een doos, het gaat om een voorbeeld zodat ik weet hoe ik zoiets kan berekenen adhv diverse dozen. Gerdin Iets anders - dinsdag 7 juli 2020 Antwoord Op Lengte van papier staat een formule.$\eqalign{L = {{\pi \left( {D^2 - d^2 } \right)} \over {4t}}}$Je kunt de formule omwerken waarbij je $D$ uitdrukt in de andere variabelen:$\eqalign{ & L = {{\pi \left( {D^2 - d^2 } \right)} \over {4t}} \cr & \pi \left( {D^2 - d^2 } \right) = 4t \cdot L \cr & D^2 - d^2 = {{4t \cdot L} \over \pi } \cr & D^2 = {{4t \cdot L} \over \pi } + d^2 \cr & D = \sqrt {{{4t \cdot L} \over \pi } + d^2 } \cr}$Invullen en dan heb je iets. Let wel op de eenheden. Helpt dat? WvR dinsdag 7 juli 2020 Re: De diameter berekenen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bereken je de diameter?Bijvoorbeeld folie van 14 meter lengte en 252 micron dikte om een as van 20 mm doorsnede. Vervolgens hoeveel van deze doorsnede kunnen er in een doos, het gaat om een voorbeeld zodat ik weet hoe ik zoiets kan berekenen adhv diverse dozen. Gerdin Iets anders - dinsdag 7 juli 2020
Gerdin Iets anders - dinsdag 7 juli 2020
Op Lengte van papier staat een formule.$\eqalign{L = {{\pi \left( {D^2 - d^2 } \right)} \over {4t}}}$Je kunt de formule omwerken waarbij je $D$ uitdrukt in de andere variabelen:$\eqalign{ & L = {{\pi \left( {D^2 - d^2 } \right)} \over {4t}} \cr & \pi \left( {D^2 - d^2 } \right) = 4t \cdot L \cr & D^2 - d^2 = {{4t \cdot L} \over \pi } \cr & D^2 = {{4t \cdot L} \over \pi } + d^2 \cr & D = \sqrt {{{4t \cdot L} \over \pi } + d^2 } \cr}$Invullen en dan heb je iets. Let wel op de eenheden. Helpt dat? WvR dinsdag 7 juli 2020
WvR dinsdag 7 juli 2020
©2001-2024 WisFaq