Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een trap met zes treden

hey,

Dit is de vraag: Als je 6 traptreden hebt, in hoeveel mogelijkheden kan je de trap af gaan?

Klopt mijn berekening:

6t= 1 moelijkheid
5t= 6 mogelijkheden
4t= 15 mogelijkheden
3t= 7 mogelijkheden
2t= 15 mogelijkheden
1t= 6 mogelijkheden
0t= 1 mogelijkheid

Klopt dit? zo niet, wat is dan het goede antwoord?

Ik kijk heel erg uit naar je antwoord :)

M. Kou
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 1 juli 2020

Antwoord

Het is wel een beetje onduidelijk over welk probleem dit nu precies gaat, maar als je 't hebt over In 4 stappen van boven naar beneden dan klopt het bijna.

Bij 3 treden zijn er $
\left( {\matrix{
6 \cr
3 \cr

} } \right) = 20
$ mogelijkheden.

Het lijkt de driehoek van Pascal wel...

WvR
woensdag 1 juli 2020

©2001-2024 WisFaq