\require{AMSmath} Een zwembad vullen In hoeveel tijd is een zwembad waar 10.000 liter water in gaat vol? J.G.D. Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 23 juni 2020 Antwoord Dat hangt af van de snelheid waarmee het zwembad gevuld kan worden. Is dat 1 liter per dag of 100 liter per uur? Dat scheelt enorm!Is daar iets over gegeven? Of was je op zoek naar een formule? Dat kan ook...In het algemeen:$\eqalign{v = \frac{I}{t}}$Met (bijvoorbeeld):v: snelheid in liter per uurI: inhoud in litert: uurAls formule voor de tijd:$\eqalign{t = \frac{I}{v}}$Dus als I=10.000 liter en v=100 liter/uur dan:$\eqalign{t = \frac{{10.000}}{{100}} = 100\,\,uur}$Helpt dat? WvR dinsdag 23 juni 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In hoeveel tijd is een zwembad waar 10.000 liter water in gaat vol? J.G.D. Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 23 juni 2020
J.G.D. Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 23 juni 2020
Dat hangt af van de snelheid waarmee het zwembad gevuld kan worden. Is dat 1 liter per dag of 100 liter per uur? Dat scheelt enorm!Is daar iets over gegeven? Of was je op zoek naar een formule? Dat kan ook...In het algemeen:$\eqalign{v = \frac{I}{t}}$Met (bijvoorbeeld):v: snelheid in liter per uurI: inhoud in litert: uurAls formule voor de tijd:$\eqalign{t = \frac{I}{v}}$Dus als I=10.000 liter en v=100 liter/uur dan:$\eqalign{t = \frac{{10.000}}{{100}} = 100\,\,uur}$Helpt dat? WvR dinsdag 23 juni 2020
WvR dinsdag 23 juni 2020
©2001-2024 WisFaq