Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbijtkoeken, geldstukken en voetbalploegen

Onlangs kregen wij de volgende voorbeelden voor de toets:

Vraag 1
Promotie bij bakker Coffy’s. 7 ontbijtkoeken voor slechts 4,00 euro te kiezen uit: Chocoladekoeken, croissants, fruitkoeken en rozijnenkoeken. Evelien besluit om 7 koeken te kopen.
  1. Op hoeveel manieren kan zij haar keuze maken?
  2. Op hoeveel manieren kan zij haar keuze maken als ze van elke soort zeker één stuk neemt?
Vraag 2
Leyla gooit 10 keer met een geldstuk. Telkens noteert ze K (kop) of M (munt). Een mogelijke reeks is KKKMKMMKKM.
  1. Hoeveel reeksen zijn er met 8 keer K en 2 keer M?
  2. Hoeveel reeksen zijn er met 5 keer K (en dus 5 keer M)?
  3. Hoeveel reeksen zijn er met M als 5e worp?
  4. Hoeveel reeksen zijn er in totaal mogelijk?
Vraag 3
  • Op hoeveel manieren kan men 22 jongens verdelen in 2 voetbalploegen?
Ik heb dit proberen op te lossen maar het was niet gelukt.
Lina

Lina
3de graad ASO - zaterdag 20 juni 2020

Antwoord

Vraag 1.
  1. $4^7$
  2. $4^3$
Vraag 2.
  1. $
    \left( {\begin{array}{*{20}c}
    {10} \\
    8 \\
    \end{array}} \right)
    $
  2. $
    \left( {\begin{array}{*{20}c}
    {10} \\
    5 \\
    \end{array}} \right)
    $
  3. $
    2^9
    $
  4. $
    2^{10}
    $
Vraag 3.
  • $
    \eqalign{\frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c}
    {22} \\
    {11} \\
    \end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c}
    {11} \\
    {11} \\
    \end{array}} \right)}}{2}}
    $
Zie 3. Tellen

WvR
zondag 21 juni 2020

©2001-2024 WisFaq