Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nummerplaten, voetbalploegen en een dagje uit

Beste

Vraag 1
Hoeveel nummerplaten kan men vormen met een groep van 3 letters gevolgd door nog een groep van 3 cijfers?
  • Antwoord: 17.576.000. Kom altijd fout.
Vraag 2
Op hoeveel manieren kan men 22 jongens verdelen in 2 voetbalploegen?
  • Antwoord: 352.716. Zelfde probleem?
Vraag 3
Twaalf vrienden trekken er een dagje op uit met de wagen. Er zijn 3 wagens beschikbaar. Op hoeveel manieren kunnen ze zich indelen in groepjes van 4?
  • Antwoord: 5.775. Hier kom ik ook fout.
Ik heb help nodig van u. Als dat kan?

Mvg
Mira

Mira
3de graad ASO - zaterdag 20 juni 2020

Antwoord

Je reageert verder nergens op, maar hier zijn de antwoorden:

Vraag 1

$
26^3 \cdot 10^3
$

Vraag 2

$
\eqalign{\frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c}
{22} \\
{11} \\
\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c}
{11} \\
{11} \\
\end{array}} \right)}}{2}}
$

Vraag 3

$
\eqalign{\frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c}
{12} \\
4 \\
\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c}
8 \\
4 \\
\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c}
4 \\
4 \\
\end{array}} \right)}}{{3!}}}
$

WvR
zondag 21 juni 2020

©2001-2024 WisFaq