\require{AMSmath} Formule omvormen Hoe vorm ik volgende formule om zodat n alleen staat?Wn=(((1+i)n-1)/i)xT Nada L Student Hoger Onderwijs België - donderdag 18 juni 2020 Antwoord Als ik het goed gelezen heb zou het dit kunnen zijn: \eqalign{ & W_n = {{(1 + i)^n - 1} \over i} \cdot T \cr & {{(1 + i)^n - 1} \over i} \cdot T = W_n \cr & (1 + i)^n - 1 = {{iW_n } \over T} \cr & (1 + i)^n = {{iW_n } \over T} + 1 \cr & \ln \left( {(1 + i)^n } \right) = \ln \left( {{{iW_n } \over T} + 1} \right) \cr & n \cdot \ln \left( {1 + i} \right) = \ln \left( {{{iW_n } \over T} + 1} \right) \cr & n = {{\ln \left( {{{iW_n } \over T} + 1} \right)} \over {\ln \left( {1 + i} \right)}} \cr} Wat denk je? WvR donderdag 18 juni 2020 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe vorm ik volgende formule om zodat n alleen staat?Wn=(((1+i)n-1)/i)xT Nada L Student Hoger Onderwijs België - donderdag 18 juni 2020
Nada L Student Hoger Onderwijs België - donderdag 18 juni 2020
Als ik het goed gelezen heb zou het dit kunnen zijn: \eqalign{ & W_n = {{(1 + i)^n - 1} \over i} \cdot T \cr & {{(1 + i)^n - 1} \over i} \cdot T = W_n \cr & (1 + i)^n - 1 = {{iW_n } \over T} \cr & (1 + i)^n = {{iW_n } \over T} + 1 \cr & \ln \left( {(1 + i)^n } \right) = \ln \left( {{{iW_n } \over T} + 1} \right) \cr & n \cdot \ln \left( {1 + i} \right) = \ln \left( {{{iW_n } \over T} + 1} \right) \cr & n = {{\ln \left( {{{iW_n } \over T} + 1} \right)} \over {\ln \left( {1 + i} \right)}} \cr} Wat denk je? WvR donderdag 18 juni 2020
WvR donderdag 18 juni 2020
©2001-2025 WisFaq