Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omgekeerd complex getal

Goede middag,
Ik heb een complexe breuk
F(z) = (z+i)/(z-1)
Men vraagt nu 1/(f(i) te berekenen
Ik keerde breuk om en vind dan (z-1)/(z+i) en vul daarbij f(i) in
1/f(i)=(z-1)/(z+i) en werk uit:
=(i-1)/2i=
= (i2-i)/2i2
=(-1-i)/-2
=(1+i)/2
Het juiste antwoord zou zijn:
1-i
Is er een fout in mijn redenering of niet en is dan het antwoord juist of niet?
Groetjes

Rik Le
Iets anders - donderdag 18 juni 2020

Antwoord

Hallo Rik,

Ik kom, eerlijk gezegd, op hetzelfde uit. Weet je zeker dat je de opgave correct hebt overgenomen?

Met vriendelijke groet,

FvL
donderdag 18 juni 2020

©2001-2024 WisFaq