Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Middelevenredigen berekenen

Ik moet de middelevenredigheden tussen 0,5 en 50 berekenen aan de hand van de hoofdeigenschap van evenredigheden. Volgens mijn boek is dit: 'Bij de evenredigheid a/b = c/d zijn de kruisproducten ad en bc gelijk.'.
  • Hoe moet ik dit doen?

Charlo
1ste graad ASO-TSO-BSO - donderdag 18 juni 2020

Antwoord

Had je Wat is middelevenredigheid? al gezien? We zeggen dat een getal x middelevenredig is tussen de getallen a en b, als

a : x = x : b

...of anders gezegd x2 = ab

Ik zou denken dat $x=-5$ of $x=5$. Of zie ik iets over het hoofd?

WvR
donderdag 18 juni 2020

©2001-2024 WisFaq