\require{AMSmath} Afgeleide van sinus en cosinus Hoi! ik had een vraagKunt u mij misschien uitleggen hoe ik de afgeleide maak van sin(x)·cos(x)? Bij de antwoorden vind ik een afgeleide van cos(2x). Weet u hoe ze daar op komen? Dankuwel alvast! Julie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 juni 2020 Antwoord Op goniometrie kan je bij formules vinden dat:$sin(2x)=2·sin(x)·cos(x)$Zodat:$\eqalign{ & f(x) = \sin (x) \cdot \cos (x) \cr & f(x) = {1 \over 2}\sin (2x) \cr & f'(x) = \cos (2x) \cr}$Niet de kettingregel vergeten.Zie ook Afgeleide van sinus en cosinus WvR donderdag 11 juni 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi! ik had een vraagKunt u mij misschien uitleggen hoe ik de afgeleide maak van sin(x)·cos(x)? Bij de antwoorden vind ik een afgeleide van cos(2x). Weet u hoe ze daar op komen? Dankuwel alvast! Julie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 juni 2020
Julie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 juni 2020
Op goniometrie kan je bij formules vinden dat:$sin(2x)=2·sin(x)·cos(x)$Zodat:$\eqalign{ & f(x) = \sin (x) \cdot \cos (x) \cr & f(x) = {1 \over 2}\sin (2x) \cr & f'(x) = \cos (2x) \cr}$Niet de kettingregel vergeten.Zie ook Afgeleide van sinus en cosinus WvR donderdag 11 juni 2020
WvR donderdag 11 juni 2020
©2001-2024 WisFaq