\require{AMSmath} Afgeleide van sinus en cosinus Hoi! ik had een vraagKunt u mij misschien uitleggen hoe ik de afgeleide maak van sin(x)·cos(x)? Dankuwel alvast! Julie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 juni 2020 Antwoord Je kent de afgeleiden van de goniometrische functies:Als $f(x)=\sin(x)$ dan $f'(x)=\cos(x)$Als $f(x)=\cos(x)$ dan $f'(x)=-\sin(x)$Je kent de productregel:Als $f(x)=g(x)·h(x)$ dan:$f'(x)=g'(x)·h(x)+g(x)·h'(x)$En je weet:$\sin ^2 (x) + \cos ^2 (x) = 1$Dus dan wordt dan:$\eqalign{ & f(x) = \sin (x) \cdot \cos (x) \cr & f'(x) = \cos (x) \cdot \cos (x) + \sin (x) \cdot - \sin (x) \cr & f'(x) = \cos ^2 (x) - \sin ^2 (x) \cr & f'(x) = \cos ^2 (x) - \left( {1 - \cos ^2 (x)} \right) \cr & f'(x) = 2\cos ^2 (x) - 1 \cr}$Helpt dat?Zie ook Afgeleide van sinus en cosinus WvR donderdag 11 juni 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi! ik had een vraagKunt u mij misschien uitleggen hoe ik de afgeleide maak van sin(x)·cos(x)? Dankuwel alvast! Julie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 juni 2020
Julie Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 juni 2020
Je kent de afgeleiden van de goniometrische functies:Als $f(x)=\sin(x)$ dan $f'(x)=\cos(x)$Als $f(x)=\cos(x)$ dan $f'(x)=-\sin(x)$Je kent de productregel:Als $f(x)=g(x)·h(x)$ dan:$f'(x)=g'(x)·h(x)+g(x)·h'(x)$En je weet:$\sin ^2 (x) + \cos ^2 (x) = 1$Dus dan wordt dan:$\eqalign{ & f(x) = \sin (x) \cdot \cos (x) \cr & f'(x) = \cos (x) \cdot \cos (x) + \sin (x) \cdot - \sin (x) \cr & f'(x) = \cos ^2 (x) - \sin ^2 (x) \cr & f'(x) = \cos ^2 (x) - \left( {1 - \cos ^2 (x)} \right) \cr & f'(x) = 2\cos ^2 (x) - 1 \cr}$Helpt dat?Zie ook Afgeleide van sinus en cosinus WvR donderdag 11 juni 2020
WvR donderdag 11 juni 2020
©2001-2024 WisFaq