Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoek tussen 2 rechten

Beste

Ik vraag mij af hoe dat ik de hoek moet bepalen tussen een rechte (4y-x-10=0) een een verticale rechte (x=6) aangezien dat de rico van een verticale rechte niet bestaat.

alvast bedankt

Y.T

Y.T
3de graad ASO - zaterdag 6 juni 2020

Antwoord

Maak eens een schets: je kunt de hoek bepalen tussen de rechte (4y-x-10=0) en de x-as. De hoek tussen de x-as en een verticale rechte (zoals x=6) is 90°. Zie je nu hoe je de hoek bepaalt tussen de schuine rechte en een verticale rechte?

GHvD
zaterdag 6 juni 2020

©2001-2024 WisFaq