\require{AMSmath} Berekenen van een som 2 Bereken de volgende som mbv het binomium van Newton kies daartoe geschikte waarden voor a en b:S(k=0 tot 8)(8,k)(-1)kIk heb (8,0)(-1)0+(8,1)(-1)1+...(8,8)(-8)8Ik snap het modelantwoord niet 0 voor a=1 en b=-1. mboudd Leerling mbo - zondag 31 mei 2020 Antwoord $\left( {a + b} \right)^n = \sum\limits_{k = 0}^n {\left( {\matrix{ n \cr k \cr } } \right)} \cdot a^{n - k} \cdot b^k$Met $n=8$, $a=1$ en $b=-1$ krijg je:$\sum\limits_{k = 0}^8 {\left( {\matrix{ 8 \cr k \cr } } \right)\left( { - 1} \right)^k } = \sum\limits_{k = 0}^8 {\left( {\matrix{ 8 \cr k \cr } } \right)\left( 1 \right)^{8 - k} \left( { - 1} \right)^k } = (1 - 1)^8 = 0$Kennelijk hadden ze de termen met 1 weggelaten! WvR zondag 31 mei 2020 Re: Berekenen van een som 2 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bereken de volgende som mbv het binomium van Newton kies daartoe geschikte waarden voor a en b:S(k=0 tot 8)(8,k)(-1)kIk heb (8,0)(-1)0+(8,1)(-1)1+...(8,8)(-8)8Ik snap het modelantwoord niet 0 voor a=1 en b=-1. mboudd Leerling mbo - zondag 31 mei 2020
mboudd Leerling mbo - zondag 31 mei 2020
$\left( {a + b} \right)^n = \sum\limits_{k = 0}^n {\left( {\matrix{ n \cr k \cr } } \right)} \cdot a^{n - k} \cdot b^k$Met $n=8$, $a=1$ en $b=-1$ krijg je:$\sum\limits_{k = 0}^8 {\left( {\matrix{ 8 \cr k \cr } } \right)\left( { - 1} \right)^k } = \sum\limits_{k = 0}^8 {\left( {\matrix{ 8 \cr k \cr } } \right)\left( 1 \right)^{8 - k} \left( { - 1} \right)^k } = (1 - 1)^8 = 0$Kennelijk hadden ze de termen met 1 weggelaten! WvR zondag 31 mei 2020
WvR zondag 31 mei 2020
©2001-2024 WisFaq