\require{AMSmath} Oplossing berekenen met verdubbelingsformule Hallo, in de uitwerking van mijn antwoordenboek staat het volgende:1/2cos(4x) = cos(4x)cos(4x) = 0waarom mag je cos(4x) gelijkstellen aan 0 in dit geval? Klaas Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 29 mei 2020 Antwoord Als er had gestaan:$\eqalign{ & {1 \over 2}x = x \cr & - {1 \over 2}x = 0 \cr & x = 0 \cr}$Dan zou je daar waarschijnlijk minder moeite mee hebben. Maar 't komt op hetzelfde neer.$\eqalign{ & {1 \over 2}\cos (4x) = \cos (4x) \cr & - {1 \over 2}\cos (4x) = 0 \cr & \cos (4x) = 0 \cr} $Toch? WvR vrijdag 29 mei 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, in de uitwerking van mijn antwoordenboek staat het volgende:1/2cos(4x) = cos(4x)cos(4x) = 0waarom mag je cos(4x) gelijkstellen aan 0 in dit geval? Klaas Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 29 mei 2020
Klaas Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 29 mei 2020
Als er had gestaan:$\eqalign{ & {1 \over 2}x = x \cr & - {1 \over 2}x = 0 \cr & x = 0 \cr}$Dan zou je daar waarschijnlijk minder moeite mee hebben. Maar 't komt op hetzelfde neer.$\eqalign{ & {1 \over 2}\cos (4x) = \cos (4x) \cr & - {1 \over 2}\cos (4x) = 0 \cr & \cos (4x) = 0 \cr} $Toch? WvR vrijdag 29 mei 2020
WvR vrijdag 29 mei 2020
©2001-2024 WisFaq