\require{AMSmath} Breukdifferentiaal Graag de primitivering van een breukdifferentiaal .dx met in de teller het cijfer 1 en in de noemer de volgende vorm: 4(a+x)^3.Met belangstelling zie ik de afleiding van het antwoord tegemoet.Mvrg, Adriaan. Adriaa Ouder - woensdag 27 mei 2020 Antwoord Wat dacht je van:$\eqalign{ & \int {{1 \over {4\left( {a + x} \right)^3 }}} \,dx = \cr & \int {{1 \over 4}\left( {a + x} \right)^{ - 3} } \,dx = \cr & {1 \over 4} \cdot {1 \over { - 2}}\left( {a + x} \right)^{ - 2} = \cr & - {1 \over 8}\left( {a + x} \right)^{ - 2} = \cr & - {1 \over {8\left( {a + x} \right)^2 }} \cr} $Dat is dan schrijven als een macht en dan het toepassen van de standaardregel. WvR woensdag 27 mei 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Graag de primitivering van een breukdifferentiaal .dx met in de teller het cijfer 1 en in de noemer de volgende vorm: 4(a+x)^3.Met belangstelling zie ik de afleiding van het antwoord tegemoet.Mvrg, Adriaan. Adriaa Ouder - woensdag 27 mei 2020
Adriaa Ouder - woensdag 27 mei 2020
Wat dacht je van:$\eqalign{ & \int {{1 \over {4\left( {a + x} \right)^3 }}} \,dx = \cr & \int {{1 \over 4}\left( {a + x} \right)^{ - 3} } \,dx = \cr & {1 \over 4} \cdot {1 \over { - 2}}\left( {a + x} \right)^{ - 2} = \cr & - {1 \over 8}\left( {a + x} \right)^{ - 2} = \cr & - {1 \over {8\left( {a + x} \right)^2 }} \cr} $Dat is dan schrijven als een macht en dan het toepassen van de standaardregel. WvR woensdag 27 mei 2020
WvR woensdag 27 mei 2020
©2001-2024 WisFaq