Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parametervergelijkingen

ik kom er niet uit ik ben bijna aan het eind van de studie vwo ,ik zit met volgende anders kom ik niet verder
4sin(t)+2sin(2t)=0
=4sin(t)+2(2sin^2(t)=0
=4sin(t)+2(2sin(t).cos(t)=0
moet ik nu van de cosinus ,sinus maken om het op te lossen ?gaarne uw/jullie reactie
mvgr Edward

Edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 25 mei 2020

Antwoord

Ha Edward,
Uitgaande van de door jou als laatste gevonden uitdrukking, waaraan ik een sluithaakje toevoegde:

4sin(t) + 2( 2sin(t)cos(t) ) = 0

krijg je, door uitwerken van de tweede term:

4sin(t) + 4sin(t)·cos(t) = 0

Als je dan 4sin(t) buiten haakjes haalt, staat er:

4sin(t)·( 1 + cos(t) ) = 0

En dan is het natuurlijk niet moeilijk meer...

dk
maandag 25 mei 2020

©2001-2024 WisFaq