Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte tussen grenzen

Goede avond ,
Gegeven f(x)(=-x2+3x+4
bereken de oppervlakte begrensd door deze functie ,de x-as en de verticalen x=-2 en x=0
Integreren geeft -x3/3+(3/2)x2+4x
Invullen van de grenzen in de geïntegreerde functie levert niet het gevraagde oppervvlakte x =5 op...
loopt er ergens wat fout.
{-x3/3+(3/2x2)+4x} tussen 0 en -2
Ik vul in:
0-{-(-2)3+(3/2)(-2)2+4(-2)=
-8/3+6-8=-2/3 daar waar ik voor het oppervlakte 5n zou moeten uitkomen.
Waarschijnlijk ergens een rekenfout of mijn invulwerk onjuist. ik heb er al een tijd mee bezig geweest en kom steeds op hetzelfde resultaat.GRoetjes

RIK LE
Iets anders - zondag 24 mei 2020

Antwoord

Beste Rik,

De grafiek van f snijdt tussen 0 en -2 de x-as. Er is dus een deel onder (op dat deel wordt je integraal negatief) en een deel boven de x-as.

Met vriendelijke groet,

FvL
zondag 24 mei 2020

©2001-2024 WisFaq