\require{AMSmath} Eigenschappen van rechte en vlak Beste,Ik weet niet hoe ik moet beginnen aan de volgende oefening:Bepaal een parametervoorstelling en een stelsel cartesiaanse vergelijkingen van de snijlijn van de vlakken:a: x-2y+3z-1=0b: y+3z-5=0Vriendelijke groetjes mohame 3de graad ASO - zondag 24 mei 2020 Antwoord Je kunt één van de variabele willekeurig kiezen. Neem bijvoorbeeld $y = 3\lambda$ en druk $x$ en $z$ uit in $\lambda$.$\eqalign{ & \left\{ \matrix{ x - 2y + 3z - 1 = 0 \cr y + 3z - 5 = 0 \cr} \right. \cr & Kies\,\,y = 3\lambda \cr & \left\{ \matrix{ x - 6\lambda + 3z - 1 = 0 \cr 3\lambda + 3z - 5 = 0 \cr} \right. \cr}$Als je het stelsel uitwerkt dan kan je een vectorvoorstelling maken met $\lambda$ als parameter. Zou dat lukken? WvR zondag 24 mei 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste,Ik weet niet hoe ik moet beginnen aan de volgende oefening:Bepaal een parametervoorstelling en een stelsel cartesiaanse vergelijkingen van de snijlijn van de vlakken:a: x-2y+3z-1=0b: y+3z-5=0Vriendelijke groetjes mohame 3de graad ASO - zondag 24 mei 2020
mohame 3de graad ASO - zondag 24 mei 2020
Je kunt één van de variabele willekeurig kiezen. Neem bijvoorbeeld $y = 3\lambda$ en druk $x$ en $z$ uit in $\lambda$.$\eqalign{ & \left\{ \matrix{ x - 2y + 3z - 1 = 0 \cr y + 3z - 5 = 0 \cr} \right. \cr & Kies\,\,y = 3\lambda \cr & \left\{ \matrix{ x - 6\lambda + 3z - 1 = 0 \cr 3\lambda + 3z - 5 = 0 \cr} \right. \cr}$Als je het stelsel uitwerkt dan kan je een vectorvoorstelling maken met $\lambda$ als parameter. Zou dat lukken? WvR zondag 24 mei 2020
WvR zondag 24 mei 2020
©2001-2024 WisFaq