Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Minimum x5 met gegeven functie

Goede morgen,
Gegeven sin2(a)=(9/25)sin(2a)
en 90$<$a$<$180 (dus 2 de kwadrant.Men vraagt de waarde van a en we moeten gebruik maken van de som en verschil formules (?? =raar voor mij)
Sin2a= (9/25) (2sin(a)cos(a)
sin2(a)-(18/25)sin(a)cos(a)=0
((sin(a)){sin(a) -18/25cos(a))=0
sin(a)=0
en sin(a)-18/25cos(a)=0
tg(a)=18/25
waarde hoek in kwadrant II= 144.25
De getalwaarde van a moet zijn =-21/24
Graag wat hulp want mijn werk is blijkbaarniet goed genoeg !
Groetjes
Rik

RIK LE
Iets anders - woensdag 20 mei 2020

Antwoord

Hier is iets mis: als $a$ tussen $\frac\pi2$ en $\pi$ ligt geldt $\sin^2a > 0 >\sin2a$. dus de vergelijking heeft daar geen oplossing. Het gegeven antwoord voldoet niet aan de voorwaarde, noch in graden, noch in radialen.

kphart
woensdag 20 mei 2020

©2001-2024 WisFaq