Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Re: Deelexamen 2 minimum

Ja die zijn er dat is p=1 maar ik raak in de war omdat er p en x staat in de breuk.

Mischien ben ik te veel op de automatische piloot bezig.

Ik zie dat (voor x=-1) 4/(1-p)2 de noemer een dalparabool is voor minimum p=1. Maar er staat nu een 4 boven en voor x=1 zou er een -4 boven staan.

mboudd
Leerling mbo - maandag 11 mei 2020

Antwoord

Hallo Mboudd,

Neem p=-1 (en elk ander negatief getal), dan is het tekenoverzicht:

-----0++++++

Dan is er dus een minimum.

Neem p=1, dan is het tekenoverzicht:

++++X++++0----X---- (De kruizen bij -1 en 1)

Dan zijn er twee asymptoten en een maximum. Bij p=4 lijkt het er sterk op, maar dan zijn de kruizen bij -2 en 2. Iets dergelijks voor alle andere positieve p (maar dan met kruizen bij plusmin de wortel van p).

Met vriendelijke groet,

FvL
maandag 11 mei 2020

 Re: Re: Re: Deelexamen 2 minimum  

©2001-2024 WisFaq