Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deelexamen 2 Grafiek goniometrische functie

Ik heb de volgende opgave gemaakt maar als ik mijn vergelijk met de rekenmachine in de app dan loopt hij nog niet helemaal vloeiend hoewel ik alles heb geprobeerd 0 punten bepalen en wat gevraagd is zou iemand me nog kunnen verbeteren ik stel het zeer op prijs! Ik heb de opgave hieronder en mijn uitwerking opgestuurd.

Gegeven f(x)=4sin2x-3sinx (x op R)

a. Bepaal het volledig origineel van 0.
b. Bepaal f' en de aard en grootte van de extremen.
c. Teken de grafiek op [0,2$\pi$].

mboudd
Leerling mbo - zondag 10 mei 2020

Antwoord

Hallo Mboudd,

Je eerste nulpunt zou moeten liggen op ongeveer $0,26 \pi$, ongeveer halverwege $0$ en $0,5\pi$, maar lijkt dichter bij $0$ te liggen.

De y-coördinaat van de minima kun je exact bepalen $(-\frac{9}{16})$, je kunt immers gebruik maken van $\sin(x)=\frac 38$ (had je gevonden bij b), want dat is nauwkeuriger dan werken met de benadering voor $x$ van $0,88 \pi$.

Verder ziet het er okay uit.

Met vriendelijke groet,

FvL
maandag 11 mei 2020

©2001-2024 WisFaq