Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deelexamen 2 goniometrische functie

Gegeven f(x)=x+sinx met [-2$\pi$,2$\pi$]

a. Bepaal op welk(e) interval(len) f stijgt.
b. Bepaal de aard en de grootte van de mogelijke extremen.
c. Bepaal de vergelijking van de raaklijn aan de grafiek van f in de oorsprong.

Bij a. had ik stijgend in R behalve 0
Maar dat is niet goed het stijgend op [-$\pi$ ,2$\pi$] behalve[ -$\pi$,$\pi$] dat zie ik niet.

Bij b. had ik f(0)=0 buigpunt maar dat was ook niet goed bij het model had ze ze alleen de rand extremen (randminima -2$\pi$ en 2$\pi$)

Bij c. had ik y=0 maar het moet zijn y=2x
Ik heb mijn uitwerking eventueel opgestuurd.

mboudd
Leerling mbo - zondag 10 mei 2020

Antwoord

Hallo Mboudd,

Ook deze uitwerking heb ik bekeken. Je begint meteen verkeerd, want de $f'(x)=1+\cos(x)$, dus geen min.

Het antwoord van a zou in mijn ogen moeten zijn $[-2\pi,2\pi]\setminus\{-\pi,\pi\}$. Met de juiste afgeleide kom jij daar denk ik ook wel op uit.

b. Flauw, maar buigpunten zijn geen extremen. Dus inderdaad heb je dan alleen de randen over.

c. Moet met de juiste afgeleide goed gaan.

Met vriendelijke groet,

FvL
zondag 10 mei 2020

©2001-2024 WisFaq