\require{AMSmath} Deelexamen 2 afgeleide Ik heb de volgende opgave niet goed gemaakt mischien ken ik de regel niet meer omdat het al een tijd geleden is:Bepaal de afgeleide:f(x)=ln((x2+5)/(2x2))Ik had f'(x)=x2/(x2+5)Maar het model gaf: f'(x)=-10/(x(x2+5))Kan iemand me hier helpen hoe ze hieraan komen? Alvast bedankt! mboudd Leerling mbo - zondag 10 mei 2020 Antwoord Gebruik de kettingregel:f'(x)=1/((x2+5)/(2x2))·d/dx((x2+5)/(2x2)f'(x)=(2x2)/(x2+5)·d/dx(1/2+5/2x-2)f'(x)=(2x2)/(x2+5)·-5x-3f'(x)=-10/(x(x2+5)) GHvD zondag 10 mei 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb de volgende opgave niet goed gemaakt mischien ken ik de regel niet meer omdat het al een tijd geleden is:Bepaal de afgeleide:f(x)=ln((x2+5)/(2x2))Ik had f'(x)=x2/(x2+5)Maar het model gaf: f'(x)=-10/(x(x2+5))Kan iemand me hier helpen hoe ze hieraan komen? Alvast bedankt! mboudd Leerling mbo - zondag 10 mei 2020
mboudd Leerling mbo - zondag 10 mei 2020
Gebruik de kettingregel:f'(x)=1/((x2+5)/(2x2))·d/dx((x2+5)/(2x2)f'(x)=(2x2)/(x2+5)·d/dx(1/2+5/2x-2)f'(x)=(2x2)/(x2+5)·-5x-3f'(x)=-10/(x(x2+5)) GHvD zondag 10 mei 2020
GHvD zondag 10 mei 2020
©2001-2024 WisFaq