Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 89822 

Re: Continuïteit

Ok. Heeft de grafiek nu, ondanks dat de limiet wel bestaat, een gat bij x=3 of niet? Kun je dat negeren als de functie dus moet tekenen of moet je officieel die perforatie tekenen want officieel heeft hij toch een perforatie bij x=3?

mboudd
Leerling mbo - zaterdag 9 mei 2020

Antwoord

Wat denk je zelf? Er is geen functiewaarde in $x=3$ dus daar hebben we dus ook geen punt voor de grafiek, dus inderdaad een gat. Bij het tekenen zou ik daar een klein rondje maken.

kphart
zaterdag 9 mei 2020

©2001-2024 WisFaq