Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide van een sinus met kwadraat

Ik moet de top van de volgende sinusoide vinden:
y = 2 sin2(x)

Ik had bedacht dat ik 'm eerst moet differtieren, maar ik heb geen idee hou ik dat zou moeten doen.

Ik heb het geprobeerd en kwam uit op:
4 cos (x) = y'

Maar dat leek niet correct te zijn, dus nu tast is een beetje in het donker.

roos
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 9 mei 2020

Antwoord

Je vergeet de kettingregel. Je kunt de functie opvatten als een ketting van de functies $y=2x^2$ en $y=\sin(x)$. Je krijgt dan:

$
\eqalign{
& f(x) = 2\sin ^2 (x) \cr
& f'(x) = 4\sin (x) \cdot \cos (x) \cr}
$

Toch? Zo niet, kijk dan maar 's goed naar de kettingregel.

WvR
zaterdag 9 mei 2020

©2001-2024 WisFaq