Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Deelexamen 1 differentiëren

Ik weet niet of mijn antwoord goed is al dat van het model ik kan het niet aan elkaar gelijk maken:

Bepaal de afgeleide:

f(x)= √x/(1+√x)

Het model geeft 1/(2√x(1+√x)2)

Ik heb (1/2√x)+1+x/(2√x).

Ik heb eventueel mijn uitwerking opgestuurd.

mboudd
Leerling mbo - vrijdag 8 mei 2020

Antwoord

De fout zit hier: van
$$\frac{\frac1{2\sqrt x}}{(1+\sqrt x)^2}
$$heb je
$$\frac{(1+\sqrt x)^2}{2\sqrt x}
$$gemaakt, en dat klopt natuurlijk niet.
Het moet, inderdaad,
$$\frac1{(1+\sqrt x)^22\sqrt x}
$$zijn

kphart
vrijdag 8 mei 2020

©2001-2024 WisFaq