\require{AMSmath} Sinus en cosinus van 90° Wat is het bewijs voor sin 90°=1 en cos 90°=0? Piet V Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 25 maart 2003 Antwoord Het hangt er maar van af waar je van uitgaat. Mag je al de verdubbelingsformule gebruiken!? Dan kan het zo: sin 2t = 2 sin t cos t sin 90° = 2 sin 45° cos 45° sin 90° = 2 1/2Ö2 1/2Ö2 sin 90° = 1 sin2 t + cos2 t = 1 1 + cos2 90° = 1 cos2 90° = 0 cos 90° = 0 ...maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden, want dit is vast niet wat je bedoelt! (Je kunt ook in een rechthoekige driehoek kijken...) WvR dinsdag 25 maart 2003 Re: Sinus en cosinus van 90° ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is het bewijs voor sin 90°=1 en cos 90°=0? Piet V Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 25 maart 2003
Piet V Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 25 maart 2003
Het hangt er maar van af waar je van uitgaat. Mag je al de verdubbelingsformule gebruiken!? Dan kan het zo: sin 2t = 2 sin t cos t sin 90° = 2 sin 45° cos 45° sin 90° = 2 1/2Ö2 1/2Ö2 sin 90° = 1 sin2 t + cos2 t = 1 1 + cos2 90° = 1 cos2 90° = 0 cos 90° = 0 ...maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden, want dit is vast niet wat je bedoelt! (Je kunt ook in een rechthoekige driehoek kijken...) WvR dinsdag 25 maart 2003
WvR dinsdag 25 maart 2003
©2001-2024 WisFaq