Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parametervergelijkingen

Geachte docenten wiskunde
Ik heb een vraag. Ik kom anders niet verder met vwo wiskunde B, kan ik de baansnelheid berekenen in het punt (3,35;0) van de parametervergelijking
x(t)= t2-3
y(t)=1/4t4-4t
Gaarne bericht terug
mvgr, Edward

Edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 7 mei 2020

Antwoord

Hallo Edward,

Bepaal eerst bij welke waarde van t het punt (3,35 ; 0) wordt bereikt. Ik vind t = 3√16.

De x- en y-componenten van de baansnelheid v vind je met:

vx(t) = d(x)/d(t)
vy(t) = d(y)/d(t)

Vul je gevonden waarde van t in om deze componenten te vinden. De uiteindelijke baansnelheid vind je met:

v = √((vx)2)+(vx)2))

GHvD
donderdag 7 mei 2020

©2001-2024 WisFaq