Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Derde deelexamen snijpunt V met x -as

Gegeven vlak V:(2,0,1)+l(2,-1,-1)+m(0,-1,5)
  • Bereken de coördinaten van het snijpunt van V met de x-as.
0-l-m=0
l=m
Maar nu?

mboudd
Leerling mbo - dinsdag 5 mei 2020

Antwoord

Neem P(x,0,0) het snijpunt met de x-as. Er geldt:

$
\left\{ \matrix{
x = 2 + 2\lambda \cr
0 = - \lambda - \mu \cr
0 = 1 - \lambda + 5\mu \cr} \right.
$

Dat is een stelsel van 3 vergelijkingen met 3 onbekenden. Als je dat kan oplossen weet je $x$.

WvR
dinsdag 5 mei 2020

©2001-2024 WisFaq