\require{AMSmath} Tweede deelexamen afgeleide Hoe bepaal je de afgeleide van:f(x)=e√(sinx)Ik dacht dat dat cosxe√sinx was maar het antwoord verbaast me dat is:f'(x)=cosx/(2√sinx)·e√sinx mboudd Leerling mbo - zaterdag 2 mei 2020 Antwoord Het is twee keer de kettingregel toepassen. Misschien kan je, als ik het zo opschrijf, beter volgen:$\eqalign{ & f(x) = e^{\sqrt {\sin (x)} } \cr & f'(x) = e^{\sqrt {\sin (x)} } \cdot \frac{1}{{2\sqrt {\sin (x)} }} \cdot \cos (x) \cr & f'(x) = \frac{{\cos (x)}}{{2\sqrt {\sin (x)} }} \cdot e^{\sqrt {\sin (x)} } \cr}$Meestal is het slim om van te voren de afgeleiden, die je nodig hebt, even op te schrijven. Je gebruikt hier:$\eqalign{ & f(x) = e^x \to f'(x) = e^x \cr & g(x) = \sqrt x \to g'(x) = \frac{1}{{2\sqrt x }} \cr & h(x) = \sin (x) \to h'(x) = \cos (x) \cr}$Help dat? WvR zaterdag 2 mei 2020 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bepaal je de afgeleide van:f(x)=e√(sinx)Ik dacht dat dat cosxe√sinx was maar het antwoord verbaast me dat is:f'(x)=cosx/(2√sinx)·e√sinx mboudd Leerling mbo - zaterdag 2 mei 2020
mboudd Leerling mbo - zaterdag 2 mei 2020
Het is twee keer de kettingregel toepassen. Misschien kan je, als ik het zo opschrijf, beter volgen:$\eqalign{ & f(x) = e^{\sqrt {\sin (x)} } \cr & f'(x) = e^{\sqrt {\sin (x)} } \cdot \frac{1}{{2\sqrt {\sin (x)} }} \cdot \cos (x) \cr & f'(x) = \frac{{\cos (x)}}{{2\sqrt {\sin (x)} }} \cdot e^{\sqrt {\sin (x)} } \cr}$Meestal is het slim om van te voren de afgeleiden, die je nodig hebt, even op te schrijven. Je gebruikt hier:$\eqalign{ & f(x) = e^x \to f'(x) = e^x \cr & g(x) = \sqrt x \to g'(x) = \frac{1}{{2\sqrt x }} \cr & h(x) = \sin (x) \to h'(x) = \cos (x) \cr}$Help dat? WvR zaterdag 2 mei 2020
WvR zaterdag 2 mei 2020
©2001-2025 WisFaq