Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30077 

Re: Hyperbool: afstand brandpunt tot asymptoot

Sorry. Maar de vergelijking van een asymptoten is niet
x2/a2-y2/b2= 0 maar wel y= +/- b/a·x

jasp
3de graad ASO - donderdag 30 april 2020

Antwoord

Dag Jasp,

Maar als je de uitdrukking x2/a2 - y2/b2 = 0 goed bekijkt, dan zie je dat in het linkerlid het verschil staat van twee kwadraten!
En dat is te schrijven als (x/a + y/b)(x/a - y/b).

(x/a + y/b)(x/a - y/b) = 0 geeft:

y/b = - x/a OF y/b = x/a

Vermenigvuldig je dan elk van deze uitdrukking met b, dan staat er:

y = - (b/a)x OF y = (b/a)x

Sorry, maar dat is precies hetzelfde als wat jij schreef.

dk
vrijdag 1 mei 2020

©2001-2024 WisFaq