Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Raaklijn examenvraag 89-90

Hoe weet ik nu waar de richtingscoëfficiënt 1 is van de volgende grafiek van de opgave:

Gegeven f(x)=x|x|+1

In het punt P(p,q) is de richtingscoëfficiënt van de raaklijn aan de grafiek gelijk aan 1.
  • Bereken de waarde(n) van p en q.
Ik heb f(x)=x2+1 voor x$\ge$0 en f(x)=-x2+1 voor x$<$0. Mijn inziens kan de raaklijn zowel aan links van x=0 en rechts ervan gelijk aan 1 zijn maar aan het modelantwoord te zien geeft het slechts een p=-1/2en q=2/3.

mboudd
Leerling mbo - donderdag 30 april 2020

Antwoord

Ik denk dat je daar wel een punt hebt.

q89748img1.gif

...dus ergens klopt er van alles niet...

WvR
donderdag 30 april 2020

©2001-2024 WisFaq