\require{AMSmath} Een wortel herleiden Hoe herleid ik de 1 naar de ander? Ik weet dat ze gelijk zijn:$\frac{1}{2}\sqrt{2-\sqrt{3}}=\frac{1}{4}(\sqrt{2}-\sqrt{6})$Maar hoe dan? edwin Student hbo - vrijdag 24 april 2020 Antwoord Hallo Edwin,Ik denk dat je bedoelt dat $\frac{1}{2}\sqrt{2-\sqrt{3}}=\frac{1}{4}(\sqrt{6}-\sqrt{2})$. Jouw rechterkant van het =-teken is namelijk negatief.Ik doe het als volgt:$$2-\sqrt{3} = \frac{4-2\sqrt{3}}{2} = \frac{3-2\sqrt{3}+1}{2} = \frac{(\sqrt{3}-1)^2}{2}$$dus$$\sqrt{2-\sqrt{3}} = \frac{\sqrt{3}-1}{\sqrt{2}}$$en$$2\sqrt{2-\sqrt{3}} = \sqrt{2}(\sqrt{3}-1)=\sqrt{6}-\sqrt{2}$$en dan nog delen door 4.Met vriendelijke groet, FvL vrijdag 24 april 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe herleid ik de 1 naar de ander? Ik weet dat ze gelijk zijn:$\frac{1}{2}\sqrt{2-\sqrt{3}}=\frac{1}{4}(\sqrt{2}-\sqrt{6})$Maar hoe dan? edwin Student hbo - vrijdag 24 april 2020
edwin Student hbo - vrijdag 24 april 2020
Hallo Edwin,Ik denk dat je bedoelt dat $\frac{1}{2}\sqrt{2-\sqrt{3}}=\frac{1}{4}(\sqrt{6}-\sqrt{2})$. Jouw rechterkant van het =-teken is namelijk negatief.Ik doe het als volgt:$$2-\sqrt{3} = \frac{4-2\sqrt{3}}{2} = \frac{3-2\sqrt{3}+1}{2} = \frac{(\sqrt{3}-1)^2}{2}$$dus$$\sqrt{2-\sqrt{3}} = \frac{\sqrt{3}-1}{\sqrt{2}}$$en$$2\sqrt{2-\sqrt{3}} = \sqrt{2}(\sqrt{3}-1)=\sqrt{6}-\sqrt{2}$$en dan nog delen door 4.Met vriendelijke groet, FvL vrijdag 24 april 2020
FvL vrijdag 24 april 2020
©2001-2024 WisFaq